Uw medicijnen – Apotheek De Ring bv – Purmerend

Apotheek De Ring bv

Kolkstraat 1a 1441 CA Purmerend Tel:0299-413510 Fax:0299-413499

Uw medicijnen

Medicijnoverzicht of Medicijnpaspoort

Een medicijnoverzicht is een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt. U kunt dit bijvoorbeeld nodig hebben als u op reis gaat of een afspraak heeft bij een arts. Ook handig voor uw eigen inzicht in uw medicijngebruik.

  • Maak uw keuze waarvoor u het overzicht nodig heeft.
  • Wij zorgen er dan voor dat u het juiste overzicht krijgt.
  • U krijgt van ons bericht wanneer u uw medicijnoverzicht kunt afhalen in de apotheek.
  • Wel een legitimatie (ID of Paspoort) meenemen (ook indien u van iemand anders komt halen).

Klik hier om aan te vragen.

U kunt ook uw Medicijnoverzicht online inzien en eventueel printen via MijnGezondheid.net of de app MedGemak.

 


Medicatie Consult of Medicatie Beoordeling

Een Medicijnbeoordeling is geschikt voor mensen die meerdere medicijnen tegelijk gebruiken. Bent u klant bij ons? Dan ontvangt u vanzelf een uitnodiging als u in aanmerking komt voor dit persoonlijke adviesgesprek.

U kunt ook zelf een Medicijnbeoordeling aanvragen. Houd er wel rekening mee dat een Medicijnbeoordeling niet altijd vergoed wordt door uw zorgverzekering. De meeste zorgverzekeringen wel maar wij kunnen dit voor u uitzoeken.

Een Medicijnbeoordeling begint met een persoonlijk gesprek in de spreekkamer van uw apotheek of eventueel telefonisch. Samen met u nemen wij uw medicijnen, innamemomenten en leef- en eetgewoonten door. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat uw medicijngebruik nog steeds aansluit bij uw situatie. Bepaalde levensmiddelen kunnen de werking van uw medicijnen namelijk beĆÆnvloeden. Bijvoorbeeld melk en alcohol kunnen een ongewenste wisselwerking hebben met medicijnen. Zijn er verbeteringen voor u? Dan passen wij in overleg met uw arts uw medicijngebruik aan. Het kan bijvoorbeeld beter zijn om te veranderen van medicijn, de combinatie van medicijnen aan te passen, ze anders te gebruiken of zelfs te stoppen.

Wilt u zelf een Medicatiebeoordeling aanvragen? Klik dan hier om aan te vragen.